A magyar állam nyílt zsidó ellenes intézkedést hozott!

davidcsillag_athuzvaA Fidesz-KDNP által kétharmados többséggel vezetett magyar állam, egyik szervezete, a  Nemzeti Választási Iroda döntése kizárja a külföldön tartózkodó, vallásos zsidó magyar állampolgárokat a választásból. Nem élhetnek szavazati jogukkal!

Magyarország köztársasági elnöke 2014. április 6. Vasárnapra tűzte ki az országgyűlési képviselők 2014. évi választását. A Nemzeti Választási Iroda úgy döntött, hogy a magyarországi lakcímmel rendelkező, de külföldön tartózkodó magyar állampolgárok nem vasárnap, hanem előtte lévő napon, szombaton adhatják le a külképviseleteken szavazataikat.

Ez az intézkedés azt jelent, hogy a vallásos zsidó állampolgárok nem élhetnek szavazati jogukkal, ugyanis a zsidó vallás szerint a szombati napon nem lehet munkát végezni, nem lehet utazni.

Az Amerikai Egyesült Államokban, az ország kontinensnyi kiterjedése ellenére csupán három helyszínen lehetséges szavazni. Ez azt jelenti, hogy a három helyszínre el kell jutni. A távolságok miatt ez csak közlekedési eszközzel, repülővel, autóbusszal, vonattal, vagy személygépkocsival lehetséges. Szombaton azonban ezt a vallásos zsidó állampolgárok nem tehetik meg! Vasárnap igen!

Az NVI döntése tehát a zsidó vallás feladására, a vallási előírások megszegésére, avagy a választáson történő részvétel megtagadására kényszeríti a vallásos zsidó állampolgárainkat! Ez tehát nyílt állami zsidóellenes intézkedés!

A vallásos zsidók egyértelműen nem fogják vallásukat megtagadni, így távol maradnak a választásoktól. Nem élnek majd választópolgári jogaikkal.

A Nemzeti Választási Iroda levében értesítette a magyarországi lakcímmel rendelkező, de külföldön tartózkodó állampolgárokat arról, hogy mikor és hol lesz a szavazás. A levélben eredetileg az április 6.-i vasárnapi időpont szerepelt. Azonban most kiderült, hogy ez a tájékoztatás helytelen, mert a NVI döntése szerint nem vasárnap, hanem csak szombaton adhatják le szavazataikat személyesen a külföldön tartózkodó választópolgárok.

A Társaság a Szabadságjogokért honlapján a következő olvasható: “Több, a 2014-es országgyűlési választásokon az USÁ-ban szavazni kívánó választópolgár tájékoztatott minket arról, hogy hibás értesítést kapott a szavazás időpontjáról. Az érintett állampolgárokat külképviseleti névjegyzékbe való felvételi kérelmükre reagálva az illetékes helyi választási iroda értesítette a külképviseleti névjegyzékbe történt felvételükről. Azonban több, Magyarország New York-i Főkonzulátusán illetve Magyarország Washington DC-ben található nagykövetségén szavazni kívánó, a külképviseleti névjegyzékbe felvett polgárnak küldött értesítés 2014. április 6-át jelöli meg a szavazás dátumának, holott az amerikai kontinensen a szavazás dátuma 2014. április 5-e.”

Ehhez a www.tasz.hu hozzáteszi, hogy “Másfelől köztudott, hogy – különösen az Amerikai Egyesült Államokban, ahol az ország kontinensnyi földrajzi kiterjedése ellenére csupán három helyszínen lehetséges szavazni – a választásokon részt venni kívánó magyar állampolgárok nagy része jelentős időt és anyagi erőforrásokat kell fordítson a szavazás valamelyik helyszínére történő utazásra. Ha tehát a választópolgár a félretájékoztatás következtében nem tud szavazni, az alapjogsérelmen túl, jelentős anyagi kár is éri. És még ha időben értesül is a választópolgár a szavazás helyes dátumáról, addigra már – az eredetileg is komoly terhet jelentő erőforrás-befektetéshez képest – csupán további anyagi áldozatok árán (például repülőjegye újrafoglalásával) tud részt venni a választásokon. Ezzel a levélben szavazáshoz képest már amúgy is diszkriminatív terhek mellett további kár éri a külföldön szavazó polgárt.”

Még 2013 novemberében hívta fel a figyelmet a Demokratikus Koalíció arra, hogy a külföldön tartózkodó állampolgárok szavazataival gond lesz. Akkori közleményükben Molnár Csaba, a DK frakcióvezetője azt nyilatkozta, hogy “a Demokratikus Koalíció súlyosan diszkriminatívnak, és mint ilyet, az alaptörvénybe, valamint számos, Magyarország által aláírt nemzetközi egyezménybe ütközőnek tartja azt a módot, ahogyan a választási eljárásról szóló törvény a levélben szavazást szabályozza.”

Molnár Csaba akkor hozzátette: “A törvény értelmében a Magyarországon lakcímmel nem rendelkező állampolgár szavazhat levélben, míg a külföldön tartózkodó, de magyarországi lakcímmel rendelkező állampolgár csak valamelyik magyar külképviseleten. Míg tehát például az a Sydney -ben lakó, Magyarországon soha életében nem járt, magyarul nem is beszélő személy, aki csak nemrégiben szerzett állampolgárságot, a karosszékében ülve, levélben szavazhat, addig az egész korábbi életét Magyarországon leélő, de az orbáni foglalkoztatáspolitika elől egy éve Észak-Angliába kényszerült állampolgárnak több száz kilométert kell utaznia ahhoz, hogy alapvető alkotmányos jogát gyakorolja. Nyilvánvaló, hogy a törvény az utóbbit indokolatlanul hozza hátrányos helyzetbe az előbbivel szemben.”

Egyszerűen elkerülhetetlen a kérdés: Kinek és miért áll érdekében a választásoktól távol-tartani a külföldön tartózkodó magyar állampolgárokat?

A válasz nyilvánvalónak látszik: a Fidesz-KDNP-nek kifejezett célja, ezzel az intézkedéssel is távol-tartani a lehetséges ellenszavazókat a választástól.

Egyrészt nekik nem kellenek a zsidók a szavazáson, mert feltételezésük szerint nem a Fidesz-KDNP-re fognak szavazni.

Másrészt abból indulnak ki, hogy a magyarországi lakcímmel rendelkező külföldön tartózkodó állampolgárok már szavaztak: a lábukkal!

G.Orator

7 thoughts on “A magyar állam nyílt zsidó ellenes intézkedést hozott!

    1. Kedves Erős-Hajdú Szilvia!
      Az információ helyességét igazolja a New York-i konzulátus oldala: http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/US/hu/Hirek/Figyelem.htm
      Idézem: FIGYELEM! Az amerikai kontinensen lévő külképviseleteken a szavazás napja: április 5. (szombat)!!!!!!!
      Magyarországi lakcímmel rendelkezők külföldön személyesen a külképviseleteken szavazhatnak.”
      Az információt igazolja továbbá a Társaság a Szabadságjogokért honlapja http://www.tasz.hu, illetve az ott fakszimilében letölthető eredeti NVI levél: http://tasz.hu/files/tasz/imce/ertesites.pdf

  1. Elég hatásvadász a cím. Mintha Blikket olvasna az ember.
    Azért kíváncsi lennék, hány -vallását ilyen mértékben tartó- magyar állampolgársággal rendelkező zsidó (“például az a Sydney -ben lakó, Magyarországon soha életében nem járt, magyarul nem is beszélő személy, aki csak nemrégiben szerzett állampolgárságot”) nem fog tudni szavazni emiatt. Akik tényleg elmennének szavazni, de csak emiatt nem teszik.

    1. Kedves Fa Tuka! Lehet, hogy a cím Blikkre emlékezteti, de sajnos akkor is igaz. Kíváncsiságát Ausztrália ügyben nem tudom kielégíteni, de a New York-i konzulátus körzetéről van információm. Becslések szerint New York városában ez kb. 5000 embert érint. New York államban többet. DE! Véleményem szerint, ha csak egy embert is érintene, akkor is a demokrácia sérüléséről beszélhetünk!

    1. Kedves Csabai Ildikó!
      Véleményét még akár el is tudnám fogadni, ha
      1. amit állít nem ütközne Magyarország Alaptörvényébe, az alkotmányba. HA Önnek igaza lenne, akkor az Alaptörvényt az Ön véleménye szerint meg kellene változtatni.
      2. a külföldön élő összes magyar állampolgárra vonatkoztatná és nem csak a zsidóságra! Tehát nem szavazhatnának például az erdélyi magyar állampolgársággal is rendelkező magyarok. Avagy Ők magyarabbak, mint a zsidó vallásúak? Azaz Ön is azt állítja, amit Orbán Viktor állít: a zsidók nem magyarok! E szerint az a zsidó sem magyar, aki Magyarországon él, magyar az anyanyelve, Magyarországon dolgozik, adózik.
      3. a külföldre “kivándorolt” – egyes statisztikák szerint – 500 ezer magyar állampolgárra is vonatkoztatná. Avagy őket számba kell venni?
      Ha jól értem szavait, akkor aki nem Magyarországon él, aki nem Magyarországon fizeti adóját, annak nincsen semmi keresnivalója Magyarországon! Tehát azok akik külföldön élnek, ott adóznak, azok ne szavazzanak Magyarországon! Tudja, ha így fogalmazott volna, akkor Önt nem tartanám antiszemitának, sőt ezzel az álláspontjával, akár még egyet is tudnék érteni. DE! Amíg ez nem így van, amíg a külföldön élő keresztény, református, stb vallásúak szavazhatnak, csak a vallásos zsidók nem, addig ez bizony diszkrimináció és törvényellenes! Addig, amíg a törvények nem az Ön szája íze szerint fogalmazódnak meg, addig tartsuk be Magyarország Alaptörvényét, mert az minden magyar állampolgárra érvényes, még akkor is, ha külföldön él!

Vélemény, hozzászólás?