Az új jelszavam: Ne parkoljon mobillal!

mobilparkolas3064
Az új jelszavam: Ne parkoljon mobillal!

 Az új jelszavam: Ne parkoljon mobillal! Különösen ne Terézvárosban! Azt gondolom, hogy nemcsak engem érdeklő kérdésem lenne budapesti parkolás ügyében.
Nagyon régóta regisztrált ügyfele vagyok az EME Zrt-nek. Külföldön voltam, amikor az új parkolási rendelet életbe lépett. Amikor hazaérkeztem felhívtam telefonon az EME ügyfélszolgálatát és megkérdeztem, hogy a budapesti munkahelyem környékén lévő VI. kerületi zónákban (a 3063, illetve a 3064-es zónában, ahol sokat megfordulok) működik-e az EME telefonos parkolása. Azt a választ kaptam, hogy igen. Csak a VI. kerület 0601 és 0602 zónákban nem működik az EME telefonszáma.

Megjegyzem a tegnap megnéztem az EME honlapját, ott is kizárólag ez a két zóna szerepel, miszerint idézem “a VI. kerület két zónájában az évente esedékes szolgáltatási szerződéseink meghosszabbítása jelenleg kérdéses”. Ezek után telefonommal parkoltam a szokásos EME telefonszám segítségével, ahol a parkolás indításakor hallottam “A parkolás elindult” a parkolás végén a “A parkolás leállt” bemondást. Ennek ellenére a Terézvárosi Parkolási Társaságtól “mikulás-csomag” várt a szélvédőmön.

Személyesen elmentem a társaság ügyfélszolgálati irodájába, ahol közölték, hogy az EME ZRT-vel nincsen szerződésük, tehát sem a parkolóőrök, sem pedig az ügyfélszolgálat computere nem is látja, hogy valóban telefonnal parkoltam-e. Amikor közöltem, hogy a telefonommal tudom bizonyítani, közölték, hogy az őket nem érdekli, mert nekik az EME nem partnerük. Közölték továbbá, hogy jobb ha most azonnal kifizetem a bírságot és természetesen náluk ugyan panaszt tehetek, de semmi értelme nincsen, mert úgyse fogadják el a panaszomat. Panaszt tettem, fizettem.
Majd telefonon felhívtam az EME Zrt ügyfélszolgálatát, ahol közölték, hogy minden ügyintéző foglalt, adjam meg nevem és telefonszám, majd visszahívnak. Megadtam. A munkaidő végéig nem hívtak vissza!
Ezzel szemben a mai napon kaptam egy e-mailt az EME Zrt-től, amiben értesítenek az alábbiakról: “Pótdíj felülvizsgálati kérését az illetékes parkolótársaság felé továbbítottuk. A pótdíj ügyintézéséhez mellékelten megküldjük Önnek is a parkolás igazolását, amellyel személyesen is kérhető a panaszfelvétel az érintett parkolótársaság ügyfélszolgálati irodáján.”

Az EME szerint idézem: “A fenti pótdíjazási eseményre annak ellenére került sor, hogy az Ügyfél parkolási díjfizetési kötelezettségének eleget tett, hiszen a mellékelten csatolt igazolás tanúsága szerint mobilparkolása folyamatban volt az ellenőrzés időpontjában, így a pótdíjazás kiszabása teljességgel alaptalan.”
Az EME azt állítja levelében, hogy van érvényes megállapodásuk a Terézvárosi Parkolási Társasággal. A terézvárosiak viszont szóban azt állították, hogy nincsen érvényes szerződésük.

Kérdéseim:
Nekem, honnan kell(ene) tudnom, hogy a parkolási társaságnak kivel van és érvényes-e a szerződése?  Valaki nem mond igazat!
Gyanútlanul, jóhiszeműen használtam az EME szolgáltatásait. És a jövőben, mit tegyek?
Egy régi vicc szerint a pénzt elnyelő, de nem működő automatára azt mondta az egyszeri ember, hogy ÜGYES! Én most azt mondom, ez nem ügyes, hanem átverés, gazemberség!

Vélemény, hozzászólás?